fortsättning

Nu ska jag fortsätta berätta om Min Egypten resa :)


Öknen!


Jag och pappa åkte till öknen i Egypten. En Jeep kom och hämtade oss och alla andra som skulle med klockan halv 2 på Onsdagen. Det tog ungefär en halvtimme att åka dit vi skulle träffa reseledarna som också skulle med alldeles innan man åkte in i öknen. Sen fortsatte vi åka när alla bilar hade kommit, efter ett tag stannade vi igen och såg på en hägring (det ser ut som en sjö som finns där som alla ser men det finns inge vatten) det är alltså solen som möter det heta marken så det börjar ånga och sen ut som vatten på långt håll!sen fortsatte vi i ungefär 20 minuter och åkte till beduinerna, fick höra om deras regler och deras religion och allt sånt. Sen fick vi dricka deras speciella te, det va supergott :)
Sen fick vi se hur de bodde och rida på deras kameler :D det va jättekul haha. Först satt kamelerna ner, eller ja, låg ner. Sen fick man sätta sig på dom. Då klev de upp och man fick hålle i sig så att man inte skulle ramla av och sen va det nästan som att rida häst :D det va jättekul, sen gjorde dom som ledde kamelerna så att kamelerna skulle lägga sig ned igen så va det bara att kliva av :)
Sen fick vi titta på lite mediciner som de använder och titta på armband och halsband som dom hade gjort :) Jag köpte ett jättefint armband för 30 Egyptiska pund vilket är ungefär 35 svenska kronor eller nåt :)
Sen gjorde dom mat åt oss och vi fick alla sitta i en hydda typ och äta jättegod mat, sen blev det mörkt och vi tittade på stjärnorna och såg ett stjärnfall :)


Det var otroligt varmt i öknen, kanske 40-45 grader innan solen gick ner. Jag brände mig på armarna och på ryggen och axlarna.



Jag utanför jeepen



Det va en kameragubbe med också som filmade allt vi gjorde, så vi kunde köpa det på en dvd sen men det gjorde inte vi haha!

Det där a hyddan vi satt i, den va egentligen mycket mycket större men det fick inte plats på bild haha

Den till höger red jag på och den till vänster red min pappa på :))


Kläderna hos beduinkvinnor tyckte jag va väldigt intressant. Om tjejerna var singlar skulle dom ha färgglada klänningar, om de var förlovade skulle dom ha svarta med nåt tryck på som hon på bilden ovanför. Om de var gifta skulle de ha hel svarta klänningar och om de hade barn eller barnbarn eller så skulle dom ha svarta klänningar med typ som färgglada fransar vid ögonen från den där sjalen som de har.





//sanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0